woensdag 9 mei 2007

Persbericht - Vooraankondiging Vadertop (m/v/grootouders) a.s. donderdagavond 10 mei

Persbericht - Vooraankondiging

Vadertop (m/v/grootouders) –

A.s. donderdagavond 10 mei


Waarom een Vadertop

Voor het eerst komen a.s. donderdagavond (groot)oudergroeperingen en (groot)ouders bijeen als burgerinitiatief om met elkaar te bespreken hoe het anders moet met het jeugd- en gezinsbeleid in Nederland.

We maken ons zorgen over de buitensluiting van kinderen van hun (groot)ouders, over het ontvaderen van kinderen en over de bestaande voorkeur voor éénouderschap in het familierecht. We maken ons zorgen over een maatschappij waar vaders en grootouders er niet meer toe lijken te doen en waar mannen verdwijnen uit het leven van kinderen als rolmodel.

We laten weten dat beide ouders en de grootouders belangrijk en onmisbaar zijn voor kinderen. We laten weten dat een vader- en (groot-)ouderinclusief beleid en weer samen verder bij de zorg voor onze kinderen hard nodig is. We laten weten dat de vrede tussen de ouders in het familierecht weer centraal moet worden gesteld.

In de aanloop naar de Kindertop van Minister van Jeugd- en Gezinsbeleid André Rouvoet in juni houden wij, om de politiek ook onze boodschap mee te geven, daarom op 10 mei in Amsterdam aan de hand van tien speerpunten onze VADERTOP (m/v/grootouders).

Tweede Kamerlid Samira Bouchibti, woordvoerder jeugd- en gezinsbeleid en familierecht van de PvdA, zal aan de Vadertop deelnemen om naar onze zorgen te luisteren en onze boodschap ook in het parlement onder de aandacht te brengen.


De locatie voor de Vadertop (m/v/grootouders)

De Vadertop wordt gehouden in de Van Eesterenzaal; Jan Tooropstraat 6; 1062 BM Amsterdam

- OV: 5 min. lopen van NS-station A’dam-Lelylaan

- Auto: vlakbij de Ringweg A’dam-West, afslag S-106)

(Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave ervan)Het programma voor de Vadertop (m/v/grootouders) - donderdagavond 10 mei vanaf 18.45 uur


Nadere inlichtingen bij:

Vader Kennis Centrum: vaderkenniscentrum@gmail.com

-------------------------------------------------------

De organiserende oudergroeperingen:

Vader Kennis Centrum i.s.m.:

Geen opmerkingen: